wat u in de vaas krijgt

 

Mijn streven is om u eerlijke bloemen aan te bieden, gifvrij, die zich onderscheiden  door de kwaliteit, versheid en originaliteit. De bloemen die ik verwerk in mijn boeketten komen rechtstreeks van het land.

 

Vanaf seizoen 2022 betrek ik de bloemen van ' Zelfgeplukt ', een bedrijf dat duurzaamheid en ecologisch kweken hoog in het vaandel heeft.

Het is een plezier om te zien hoe de gewassen zich ontwikkelen en wat een goede grondbewerking met planten doet. Niet alleen de bloemen hebben hier profijt van, ook bodemorganismen gedijen hier goed bij. Voor de verbetering van de grond maakt Doris Nielen , eigenaresse , gebruik van circulaire groenbemesters en composteert zij tuinafval op eigen terrein. Zij maakt geen gebruik van gif, chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De zaden en bloembollen  probeert zij in eigen teelt op te kweken of zoveel mogelijk te betrekken van biologische kwekers.

 

Zodoende willen wij een bijdrage leveren aan een goed milieu : voor mens, dier en plant en willen zo een bijdrage leveren aan BewustNijmegen.

Voor meer informatie kijk op de website: www.bewustnijmegen.nl

 

Een impressie van de boeketten krijgt u hier.